26 Mayıs 2012 Cumartesi

Şekerpare Tarifi


Şekerpare için gereken malzemeler;

2 adet yumurta
2 çay bardağı kadar pudra şekeri
2 çay bardağı sıvı yağ
1 tane kabartma tozu
Aldığı kadar un(takribi 4 su bardağı)
Ortasına koymak için fındık veya fıstık

Şerbeti için gereken malzemeler;
3 su bardağı şeker, 3-3,5 su bardağı su, 1/4 limon suyu


Şekerparenin Hazılanışı ;

Küçük bir tencere veya kaba , yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu koyup  iyice karıştırın ve üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur halinde yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak ortasına hafifçe bastırın. Önceden yağladığınız fırın tepsisine şekerpareleri sıralayın ve üzerlerine fındık veya fıstık batırın.
 Fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.(fırın derecenizi kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz).
Şekerpareleri fırından çıkarın 1-2 dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökün(unutmayın biri sıcak biri soğuk olacak).
Şerbet için 3-3,5 su bardağı suya, 3 su bardağı şeker ilave edin, 5 dakika kaynatın. Şerbet hafif kıvamlanınca üzerine limon suyu sıkın bir iki taşım daha kaynatın.
Not: şekerpareleri önceden pişirdiyseniz üzerine sıcak şerbet dökün.
Afiyet olsun.Fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

1 yorum:

  1. gerçekten çok güzel tarifler.akşam deneyeceğim bakalım nasıl olacak.

    YanıtlaSil