11 Nisan 2013 Perşembe

Kakaolu Şekerpare Tarifi

Kakaolu Şekerpare Tarifi / Nasıl Yapılır?

  Uzun bir ayrılığın ardından tekrar sizlerleyim.Bugün Kakaolu şekerpare tarifini vereceğim sizlere.Benim en sevdiğim tatlıdır şekerpare umarım sizlerde seviyorsunuzdur.
  Kakaolu şekerpare tarifi için gerekli malzemeler :


Kakaolu Şekerpare Tarifi


Şekerparemizin Hamuru için gerekenler:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbetimiz için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
Şekerparelerimizin Üzeri için:
Dövülmüş fındık
Toz antepfıstığı
Rendelenmiş çikolata



Gelelim Kakaolu Şekerparemizin Yapılışına:

Şekerparelerin Hamurunun Hazırlanması:
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin.
Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması:
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın.
Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.
3 dakika sonunda ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin.
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
sekerparetarifi.blogspot.com afiyet olsun diyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder