28 Mayıs 2012 Pazartesi

İrmikli Şekerpare Tarifi

İrmikli Şekerpare Nasıl Yapılır


Gerekli Malzemeler ;

  • 4 bardak un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • Yarım paket kabartma tozu
  • isteğe göre hindistan cevizi
 Şerbetimiz için ;
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 6 bardak su
  • Yarım limon
İrmikli Şekeparemizin Hazırlanışı;
  Bütün malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve tepsiye dizin. İsterseniz üzerine fındık da koyabilirsiniz. Fırında 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye dökün.

1 yorum: